SOCIALS TERCER

Divendres , 12 de juny de 2020

N'Allan ens ha enviat la línia del temps del temps del seu papà. Molt bé Allan!!! Moltes gràcies!!

 


Dijous, 11 de juny de 2020

N'Abigail i en Joan Melis ens han enviat la seva activitat de la línia del temps. Moltes gràcies.







Dilluns, 8 de juny de 2020

Bon dia , nins i nines!!!
Aquí teniu las tasques d'aquesta setmana.




Divendres, 5 de juny de 2020

Bon dia a tots i totes!!!
Els vostres padrins i padrines deuen estar encantats i encantades amb les línies del temps que heu fet!!!. Avui veureu l'activitat de na Sílvia i la de na Neus Adrover. Moltes gràcies!!!





Dimarts, 2 de juny de 2020.

Bon dia, nins i nines!!
N'Anas i en Francesc i na Marta també ens han enviat la seva activitat de la línia del temps. Molt bé. moltes gràcies!!!


 





Dilluns, 1 de juny de 2020

Bon dia a tots i totes!

Aquí teniu l'enllaç de la tasca d'aquesta  setmana. 



Ens arriben més línies del temps: na Carla, n'Emilio, na Maria Cercos. Quina feina més ben feta !!!! Moltes gràcies a tots i totes!! Una abraçada.











En Marc i na Maria Oliver ens han enviat la línia del temps del seu padrí o padrina.Moltes gràcies!! Un beso









Dijous, 28 de maig de 2020

Bon dia, en Jordan i i en Joan Melis ens han enviat també els seus castells. Mot bé. Moltes gràcies. Un beso.

 


En Joan Miquel ja ha fet l'activitat de la línia del temps. Està molt bé!! Moltes gràcies, Joan!! Un beso!!




Dimarts, 26 de maig de 2020

Mirau quins castells ens han enviat na Sílvia, na Carla, N'Allan, na Maria del Mar, en Joan Miquel 
i na Maria Cercos. Ens agraden molt!!!! 










Dilluns, 25 de maig de 2020

Bon dia!
Aquí teniu la tasca d'aquesta setmana. 


Passau una bona setmana.


Dimecres, 20 de maig de 2020

N' Antònia i na Maria Oliver ens han enviat un dibuix del Castell de Capdepera. Estan molt, molt bé!!!! Moltes gràcies. Besos..




Na Marta ha fet un esquema dels sectors. Molt ben fet . Ens pot ajudar a tenir clar el que hem estudiat. Moltes gràcies. Un beso.



 

Dilluns, 18 de maig de 2020

Hola!!!! 

Aquesta setmana vos reenvio una carta que una nina que nom Paula va enviar a la nostra escola. Ella com nosaltres va viatjar a l’Edat Mitjana i ens vol explicar tot el que va viure…una passada...espero que disfruteu amb la seva lectura !!


Hola! Sóc la Paula. Sabeu què em va passar l’altre dia? Vaig viatjar amb una màquina del temps al passat i vaig arribar a l’Edat Mitjana. Sí, sí, aquella època del nobles, el feudalisme i l’art romànic i gòtic. Voleu llegir la meva història?.

El primer que vaig fer en arribar va ser descansar, perquè l’Edat Mitjana, és una època molt llunyana, ja que va començar l’any 476 amb la derrota de l’Imperi Romà. Quan vaig començar a sentir-me millor, em vaig adonar que les cases eren molt pobres. Aquelles cases eren dels pagesos, artesans, mercaders…

Estaven construïdes de pedra o fusta, només tenien una habitació àmplia per a tota la família i el sostre era de palla. Després, com m’avorria (perquè estava sola), vaig anar en busca d’amics. Però, em vaig adonar que els nens no tenien temps de jugar, perquè havien de treballar. En general, totes les persones treballaven des que sortia el sol, fins que es ponia. Això sí, la gent de la noblesa i el rei, vivien tan bé com ells volien, però d’aquests ja en parlaré més endavant.

Quan va arribar l’hora de menjar una família camperola em va convidar a casa seva. El seu menjar era molt bàsic. Només menjaven el que conreaven o pescaven. Aquell dia vam menjar una mica de peix, perquè una part l’havien de donar al seu senyor. Aquella família tenia una filla que es deia Amée (un nom una mica estrany). Em vaig fer molt amiga seva i vam sortir al carrer a passejar. Em va ensenyar l’esglèsia on cada dia va a pregar. Em va dir que l’esglèsia forma part d’un monestir. I que el monestir té quatre parts: el cementiri, el claustre, els horts i l’esglèsia. Vaig veure què l’església era petita, tenia poca decoració i era molt fosca. Les seves parets eren molt amples i de pedra. Tenia finestres molt petites i un arc de mig punt. Vam entrar, hi vam veure que hi vivien monjos, capellans, bisbes, així que ens vam anar.

També em va explicar a l’Edat Mitjana hi havia dos tipus d’art, l’art romànic i gòtic i que l’esglèsia era d’art romànic. No ens vam adonar, que es va fer de nit. Vam anar cap a casa i vam sopar només una mica de llet i formatge i cap a les 10:00 h. ens vam anar a dormir. Aaaahhhh! Us confesso que va ser la pitjor nit de tota la meva vida. Perquè…. no hi havia llit! Vam dormir al terra i els seus pares a sobre d’una mica de palla.

Al dia següent quan em vaig llevar, ja no hi havia ningú a casa, segurament perquè estarien treballant. Així que em vaig vestir. Em vaig posar una faldilla llarga amb mantons, unes sabates de cuir i vaig sortir a passejar. Sabeu on vaig anar? Vaig decidir anar al castell del Rei!!! Que és la persona més important i que tots els nobles estan al seu servei. Sí sí, no heu escoltat malament.

Primer vaig decidir anar a peu, però com estava molt lluny vaig agafar un ase. Perquè en aquella època no hi havia cotxes, ni bicicletes, ni trens…. Si et volies desplaçar havies d’anar a peu o sobre d’un ase. Vaig trigar molt en arribar-hi, perquè estava a dalt d’un turó. Vaig intentar entrar, però no em van deixar. En la gran porta de l’entrada del castell, hi havia uns guàrdies que no et deixaven passar. Així que vaig agafar el mòbil i vaig cercar per internet…Aaaaa! M’oblidava! En aquella època no hi havia internet, ni “wifi”, ni mòbils! Quina desgràcia! Així que bé no vaig poder entrar al castell. Però, només donar un pas, va vindre un noble que volia entrar al castell. Així que… em vaig posar darrere seu i sense que em veiés ningú, vaig entrar al castell. Era al·lucinant!

Dins hi havia un gran pati, on estaven les cases dels criats, els estables pels cavalls, una capella… Després vaig pujar a la torre de l’homenatge, on estava el celler, l’habitació del rei (on es feien els menjars) i l’habitació dels guàrdies. Després, vaig anar amb la Emée a veure un torneig on participaven els millors cavallers del país. Per guanyar el combat un havia d’enderrocar a l’altre. Quan va acabar el torneig, em vaig acomiadar de la Emée i de la seva família. Vaig agafar la màquina del temps i vaig anar cap a casa.

Quan vaig arribar li vaig donar una gran abraçada als meus pares. Els vaig explicar tota la meva història i… no pot ser! Quan vaig pujar a l’habitació estava la Emée i la seva família. Segur que van construir una màquina per venir a casa meva. Escolta! Perquè no?

Ara pots pintar el castell. 

Fins aviat...una forta besada en la distància. Antònia.


Na Maria del Mar ens ha enviat el seu castell. Molt bé., Maria del Mar!!! Moltes gràcies.




Dijous, 14 de maig de 2020

Bon dia, en Joan Miquel ens ha enviat el seu dibuix del Castell de Capdepera. Molt bé, Joan!! Moltes gràcies.




Dilluns, 11 de maig de 2020.

Na Neus Juan ha fet l'experiment de l'aigua. Moltes gràcies. Un beso.



Mirau què bé ho fa n'Allan. Moltes gràcies. Un beso.





Hola de nou!!! Espero que tots estigueu bé…


Avui continuarem un viatge, el viatge de la nostra història. 


Els nins de 3r A aquest curs i els de 3r B els curs passat vàreu viatjar a la Prehistòria i després a l’imperi Romà...Ho recordau??

Doncs ara ens toca continuar...ens ficam dins la màquina del temps i ens aturam a l’Edat Mitjana.


L'Edat MItjana va començar amb la desaparició de la civilització romana.

Les ciutats van perdre molta importància  i ens els llogarets en van construir castells, esglésies i monestirs.

Als castells hi vivien els rei, els nobles i els seus cavallers.

Els monjos habitaven els monestirs i es dedicaven a l'oració i a copiar llibres a má.

Els camperols vivien en llogarets i treballaven les terres dels nobles, del rei o dels monestirs.

A les ciutats hi vivien artesans i comerciant.


Entrau dins aquest link i ho veureu amb imatges.

https://edpuzzle.com/media/5eb437ac2d44f83f8d5d5d43



Aquest és el castell de Capdepera. Un castell de l’Edat Mitjana que es conserva en molt bon estat. Us convido, tot d’una que pugueu, a fer-hi una visita. Us agradarà molt...segur que algú de vosaltres hi ha anat a passejar pels carrerons quan es celebra la Fira Medieval ( El mes de maig)... i que aquest any no podrà ser…


La seva visita ens transporta a aquella època...una passada…



Fins aviat...una forta besada… Antònia.




Dimarts,  5 de maig de 2020

Hola  nins i nines. Com estau? Espero que tots bé. Us envio una abraçada molt forta i una besada. 


Ara anem per feina. 

Aquesta setmana us presentaré el sector terciari de producció.


Aquest sector també anomenat sector de serveis agrupa totes aquelles activitats que estan destinades a millorar la nostra qualitat de vida.

Els serveis són molt variats i abarquen una gran quantitat de professions. Es divideixen en serveis públics ( depenen del Govern d’un territori o de l’ajuntament i es paguen amb els impostos) i serveis privats ( a càrrec d’un propietari o una empresa i es paguen amb els doblers dels ciutadans que utilitzen el servei).


Perquè ho entenguis et poso exemples de professions del servei públic:


  • Professors i mestres. 

  • Metges i infermers .

  • Bombers i serveis de neteja.

  • Actors, músics o escriptors.

  • Cambrers, guies o monitors.

  • La gent que es dedica al transport de persones o mercaderies d’un lloc a un altre.

  • Les persones que venen productes en botigues,  mercats, magatzems…

  • Periodistes, empleats de banca, perruquers, advocats….


Fes clic damunt aquest link i passaràs una estona divertida aprenent:


https://clic.xtec.cat/projects/medisoc3/serveis3/jclic.js/index.html



Cerca fotos a revistes o a internet d’oficis o professions que corresponen a aquest sector i aferra.



Fins aviat Antònia



    
N'Emilio i na Maria del Mar ens presenten el seu experiment de l'aigua. Moltes gràcies.




Dimecres, 29 d'abril de 2020.

Na Magdalena també ha fet l'experiment de l'aigua. Moltes gràcies. Un beso.


Na Francina ha fet sospiros. Què bons!!! Moltes gràcies. Un beso



En Francesc també ha enviat la seva foto de l'experiment de l'aigua. Moltes gràcies. Un beso.



Dimarts, 28 d'abril de 2020

Na Caterina ens ha enviat un  vídeo del seu experiment.



En Martin també ha fet l'experiment de l'aigua. Moltes gràcies a tots dos.



En Miquel va fer panades. Aquí el tenim. Moltes gràcies. Una abraçada.





Dilluns, 27 d'abril de 2020

Aquí  teniu la tasca d'aquesta setmana.

https://drive.google.com/open?id=1fFPxbOKL0_qCl6hAFkdcB93FOMoUhF6A



Estam molt contentes perquè estam rebent moltes fotos del vostre experiment de l'aigua.

Aquí les teniu :

Maria Cercos



Izhan



Joana



Gouda



Sílvia



Marta





Joan Miquel



Francesc



Maria Oliver



Xavier



Anas



Daniel




Allan



Marc




Saura


Joan Melis




Francesc



Moltes gràcies a tots i totes. Un beso.



Dijous, 23 d'abril de 2020


N'Arnau ens mostra també el seu experiment. Moltes gràcies.Un beso a tots





N'Adrià i n'Antònia també han fet l'experiment. Moltes gràcies.




Dimecres, 22 d'abril de 2020

Bon dia a tots i totes!!
Estic molt contenta perquè m'han començat a arribar les primeres fotos. Avui en Joan fa panades i na Carla ha fet l'experiment del cicle de l'aigua. Moltes gràcies. Un beso.






Dilluns, 20 d'abril de 2020

Hola, nins i nines!!
Aquest enllaç és per un experiment . Ja ens contareu com vos va.




Divendres, 3 d'abril de 2020

Hola a tots i a totes!

Aquí vos deixam l'enllaç a un document amb la nova tasca de socials.

https://drive.google.com/open?id=1l5vk5jzJRRXq1ijBoIwYt5PFFV7coAcV

Una besada!





Divendres 27 de març de 2020


RECORDAM EL QUE HEM FET

Avui ens toca LLEGIR....

Jo se que aquests dies són raros, cap de noltros pensava que això arribés a passar... però de tot podem aprendre...

Aquests curs a classe hem agafat el vestit d'astronauta i a dins la càpsula de 3r hem recorregut els planetes que formen part del Sistema Solar. Els recordes? Mercuri, Venus, La Terra ,Mart, Júpiter, Saturn, Urà, Neptú i Plutó.

Desprès hem aterrat i sabeu a on? Al nostre planeta Terra. Hem descobert que és l'únic planeta habitable del nostre Sistema Solar per l'energia que ens arriba del Sol, l'atmosfera que ens protegeix i regula la temperatura i per l'aigua.

Vàrem experimentar el moviment de rotació amb una llanterna i un globus terraqui. Ho recordes?
I vàrem descobrir que gràcies al moviment de translació tenim les estacions.

També vàrem anar a la Lluna...Vos anim a que a cada vespre pugeu al terrat o obrigueu les vostres finestres i la mireu un poc...ella, a dalt, ens vigila i, segur que, ens cuida.

Després vàrem agafar la motxilla i vàrem començar a viatjar per conèixer els continents i els oceans. Agafa un atles o obri l'ordinador i cerca, recorda, viatja pels diferents indrets...viatjar és aprendre i ho pots fer des de casa.

I ja per acabar la lectura dir-vos que canteu cançons de les nostres festes, segur que jo vos sentiré, ballau els nostres balls, recordau la llegenda del Gegant de l'Ermita i pensau que aviat segur que hi podrem pujar i, tal vegada, desfer l'encanteri.



Ànims i una besada molt forta a tots i totes! Aviat tornarem a estar en contacte.

Antònia Gomila
La vostra mestra de Socials.







3 comentaris:

  1. Hola som n'Antònia Nadal de 3rA aquets dos dies he fet l'experiment i crec que ma funcionat quan fa sol s'evapora i quan el sol sen va la vapor baixa. M' agradat molt aquest experiment.

    ResponElimina
  2. Hola Antòna.Que bé que t'hagi agradat fer l'experiment...segur que sempre recordaràs la funció del sol dins el cicle de l'aigua. Una forta besada i molts d'ànims...

    ResponElimina
  3. Hola som n` Antonia Nadal de 3rA i te volia dir que l`història de na Paula m´ha agradat molt i le trobada molt interesant.

    ResponElimina

INSTRUCCIONS FASE 3

Benvolgudes famílies, A continuació us deixam un document amb les instruccions per la la fase 3, que començarà dilluns dia 8 de juny. INSTRU...