CIÈNCIES SOCIALS 4t

Dilluns, 15 de juny de 2020

SOCIALS I PLÀSTICA

Bon dia nins i nines de 4t, això ja s'acaba!
Arriben les merescudes vacances, i per celebrar-ho aquesta setmana no vos proposarem exercicis del llibre ni fitxes per completar, aquesta setmana vos proposam que vos dibuixeu a vosaltres mateixos/es vestits de romans. Podeu triar la indumentària: de soldats romans, ciutadans, patricis, plebeus, esclaus...

Ho heu de fer en un foli en blanc i després pintar-ho.

Aquesta feina no l'heu d'enviar per correu, l'heu de dur dins la motxilla el proper dijous dia 18 (a la trobada de comiat) i la mostrareu als vostres companys/es de classe.

Bon final de curs!!!

                                    -   -   -   -   -   -   -   -


Dilluns, 8 de juny de 2020

Bon dia nines i nins de 4t, aquesta setmana vos proposam pegar una ullada a l'època romana i veure qui eren i com vivien els romans, per això vos demanam que agafeu el vostre llibre de Ciències Socials i llegiu les pàgines: 132, 133, 136, 137, 138, 139, 140 i 141. Una vegada fet això anau a la pàgina 144 i heu de copiar l'exercici 1 (l'esquema) al vostre quadern.

També vos penjam uns vídeos perquè pugueu entendre millor com era aquesta cultura, perquè va arribar a ser tan important en aquella època i que ens han deixat d'aquella època.
 
                                                             -   -   -   -   -   -   -   -   -

Dilluns, 1 de juny de 2020

Bon dia nins i nines de 4t,  avui encetam el mes de juny i la recta final del curs escolar, això vol dir que només queden un parell de setmanes per acabar les tasques escolars i començar les merescudes vacances d'estiu que totes i tots vos heu ben guanyat aquests darrers mesos.
Aquesta setmana continuarem les tasques de Socials veient les següents etapes de la Prehistòria, per això vos proposam llegir les pàgines 116, 117, 118, 120, 122 i 123 del vostre llibre de Socials i després fer els exercicis: 1, 2 i 5 de les pàgines 124 i 125 al quadern.

També vos recomanam veure uns altres vídeos educatius per acabar d'entendre aquest període. Els vídeos d'aquesta setmana pertanyen a la sèrie didàctica  de ficció: "Erase una vez el hombre"


Finalment, i com a activitat voluntària, vos adjuntam un joc educatiu sobre la Prehistòria. Vos avisam que és una mica llarg i que a mesura que anau passant les pàgines el nivell augmenta.Si voleu provar a fer-lo i en un moment donat vos cansau o ho trobau massa complicat ho podeu deixar sense acabar, no vos preocupeu.

Ànims que ja queda menys!


                                               *   *   *   *   *   *   *

Dilluns, 25 de maig de 2020

Bon dia nines i nins de 4t, aquesta setmana ens toca treballar Ciències Socials, i ens submergirem dins el món tan apassionant de la prehistòria i la història. Començarem per l'època de la prehistòria i descobrirem com vivien els nostres avantpassats, a què se dedicaven...  

Per començar a interessar-nos pel tema vos proposam veure aquests vídeos explicatius sobre el període que comprèn la prehistòria.

A més si clicau damunt enllaç trobareu un resum explicatiu de la prehistòria que vos anirà bé per entendre una mica més el tema. La prehistòria

I com que totes i tots teniu el llibre a casa, podem anar a les pàgines 112, 113, 114 i 115 i llegir-les. Després podrem fer l'exercici 1 de la pàgina 113 i l'exercici 1 de la pàgina 114 al quadern de Socials. Si vos sorgeixen dubtes o necessitau que vos aclarim alguna cosa, podrem aprofitar per fer-ho el proper dimecres a la videoconferència.

Bona setmana!

                                                                *   *   *   *   *   *   *


SOCIALS I PLÀSTICA

Vos proposam un projecte juntant aquestes dues àrees per tal que el pugueu dur a l’aula en tornar, per explicar-lo, mostrar i fer una exposició a l'escola.
 Es tracta de realitzar una maqueta, amb els materials que tingueu a la vostra disposició, i millor si són materials reciclats, d’un tipus de paisatge. Potser un paisatge natural, un paisatge agrari, un paisatge industrial o un paisatge urbà.
Per fer-ho és necessari que llegiu i re-llegiu el tema 4 de Ciències Socials i vos inspireu amb els dibuixos que hi ha. Posau a volar la vostra imaginació i mostrau les habilitats i qualitats artístiques! 
NOTA: No vos preocupeu si a casa no teniu materials de plàstica per pintar o aferrar, quan s'aixequi el confinament ja les aconseguireu. NOTA D'ACLARIMENT SOBRE LA TASCA DE C. SOCIALS:

La idea de fer un projecte és perquè els infants aprenguin els continguts d'una manera més lúdica, és a dir llegint, dibuixant i jugant a l'hora que creen. Per això i davant les possibles confusions que puguin haver sorgit a algunes famílies vos proposam alguns passos a seguir:

1r. Llegir les pàgines del llibre sobre: paisatge rural, paisatge paisatge urbà i paisatge industrialitzat.
2n. Una vegada fet això, triar quin d'aquests paisatges volem elaborar.
3r. Agafar un full de paper i llapis i dissenyar el projecte, tal i com el voleu fer.
4r. Començar a recollir materials reciclats de casa que puguin servir per elaborat el projecte com ara: cartrons, envasos de plàstic, taps...
5è. Una vegada fet això, i sempre que es pugui, perquè sabem que moltes famílies no tenen materials com pintura i ferrament a casa, podem començar a elaborat el projecte.

Volem que quedi molt clar a les famílies que: no heu de sortir a comprar cap tipus materials.
Una vegada arribat a la passa 4t, si no podeu seguir, no és necessari, podeu deixar el treball aparcat fins que s'aixequi el confinament a casa i pugueu anar a cercar allò que necessitau per acabar-lo.

Aquest treball no té data exacte d'entrega, precisament per això.

Esperam haver aclarit els vostres dubtes, sinó és així, per favor posau-vos en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic.
 


Una vegada reiniciades les classes, es donarà la data exacte d'entrega.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

INSTRUCCIONS FASE 3

Benvolgudes famílies, A continuació us deixam un document amb les instruccions per la la fase 3, que començarà dilluns dia 8 de juny. INSTRU...